رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، در حاشیه افتتاح سه طرح صنعتی، از اعطای وام به شرکت های خودروساز برای پرداخت بدهی های خود به قطعه سازان استان خبر داد. به گزارش خراسان رضوی، راضیه علیرضایی در این باره گفت: بانک صادرات استان قرار است تسهیلاتی را به شرکت سایپا پرداخت کند تا قطعه سازان استان نیز بتوانند مطالبات خود را از این طریق از شرکت های خودروساز نقد کنند. وی افزود: مبلغ این وام در توافق اولیه 300 میلیارد تومان تعیین شده است، به این صورت که ما برگه چک طلب قطعه ساز را به بانک ارائه می کنیم و بانک بر همین اساس، مطالبه را مستقیما به قطعه ساز پرداخت می کند و اقساط وام را سایپا می پردازد.در گذشته هم برای ساپکو چنین اقدامی صورت گرفت که با تخصیص وامی حدود 200 میلیارد تومان، بخشی از بدهی های خودروسازان به قطعه سازان استان نقد شد. در این فرایند تا کنون 170 میلیارد تومان به قطعه سازان استان از محل قرارداد بانک با ساپکو پرداخت شده است.
مصرف کالای داخلی و توسعه صادرات
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز روز گذشته پس از افتتاح کارگاه تولید محصولات نانو و تمیز کننده با سرمایه گذاری 20 میلیارد ریال و ایجاد اشتغال برای 50 نفر به صورت مستقیم اظهار کرد: افتخار امروز کشور ما استفاده از توان و دانش نخبگان جوان است و شرایط ما در کشور و دنیا بهگونهای بوده که باید مبنای کارمان مصرف کالاهای داخلی و افزایش صادرات و کاهش واردات باشد.
تولید در داخل موجب افزایش ارزش افزوده، اشتغال و صادرات میشود و دولت تدبیر و امید برنامههای خوبی در حوزه تولید و اشتغال دارد.
محمدمهدی مروجالشریعه با بیان این که علاقه، انگیزه و دانشکارآفرینی، نقش مهمی در توسعه اشتغال ایجاد میکند، خاطرنشان کرد: فضای اقتصادی خوبی در شهرستان چناران برقرار است و این شهرستان یکی از شهرهای موفق استان در حوزه اشتغالهای صنعتی بوده است.
مروجالشریعه تصریح کرد: استانداری خراسان رضوی و فرمانداریهای شهرستانهای استان در مسیر رشد و توسعه تولید و اشتغال، حمایت لازم را از کارآفرینان خواهند داشت و یکی از مهم ترین اهداف دولت دوازدهم افزایش میزان تولید و اشتغال بوده است.
وی تاکید کرد: خراسان رضوی جایگاه ویژهای در ایجاد اشتغالهای مستقیم و غیرمستقیم کشور داشته و جزو سه استان برتر کشور در این زمینه بوده است .از این رو استانداری خراسان رضوی تسهیلات ویژهای به کارآفرینان و تولیدکنندگان استان اعطا میکند.محمد مهدی مروج الشریعه همچنین افزود: برای خادمان نظام و دولت در این استان باعث افتخار است که عملکرد یک ساله خود را در هفته دولت با افتتاح هزار و 316 پروژه در دو بخش عمده زیرساختی و اقتصادی با اعتباری حدود هزار و 450 میلیون تومان به عرصه عمل رساندند.وی با اشاره به ارائه گزارشی از حیطه وظایف و عملکرد چشم انداز استان در سال های 96 و 97 برای تولید و اشتغال در ابتدای امسال به مقام معظم رهبری، افزود: در این طرح 317 پروژه تعریف شده که به جز بخش گردشگری که بعضی از ارقام و تعداد پروژه هایش به میزان بسیار اندک جابه جایی دارد، در بقیه موارد براساس هدف پیش می رویم و 17 هزار و 297 میلیارد تومان سرمایه گذاری داریم که 100 درصد آن را بخش خصوصی تامین می کند و غالب آن امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی با تصریح این موضوع که بخش تولید نیاز به فضایی امیدبخش و پر رونق دارد، انجام دو کار اساسی بر زمین مانده را بر عهده مجلس و دولت دانست و در این باره افزود: منابع کشور به این دو کار بستگی دارد که اولین آن سامان دهی یارانه هاست، به جای این که پول را درون جیب مردم پخش کنیم که در تمام دنیا کاری طرد شده است، باید برای تامین مواد اولیه صنعت، پرداخت دستمزد و حق بیمه، هزینه شود. وی ادامه داد: مورد دوم عزم جدی دولت و مجلس برای جلوگیری از واردات هر گونه کالایی است که در داخل کشور قابل تولید است. مروج الشریعه در پایان با اشاره به برنامه دولت درباره اشتغال زایی 160 نفر در استان، نقش دولت را در این زمینه در جایگاه تسهیل گری دانست.
3 هزار میلیارد سرمایه گذاری در یک سال
دومین طرح، افتتاح واحدی صنعتی در حوزه ریخته گری و تولید قطعات آلومینیوم و آلیاژهای آن بود، واحدی با 50 میلیارد ریال سرمایه گذاری و با ظرفیت اشتغال 55 نفر نیروی کار مستقیم که ظرف مدت یک سال پس از آغاز پروژه، به بهره برداری رسیده بود.
همچنین از نخستین خط تولید ورق هفت لایه کارتن در شرق کشور نیز با هزینه 55 میلیارد ریال و با اشتغال زایی برای 40 نفر نیروی کار در جریان این بازدید بهره برداری شد . راضیه علیرضایی در آیین افتتاح این خط تولید، با بیان این که امروزه موضوع اقتصاد و صنعت، فصل مشترک همه بخش های کشور، اعم از سیاسی، فرهنگی، علمی و… است، افزود :باید به سمتی حرکت کنیم که سهم متناسب مردم ایران از اقتصاد جهان را به دست آوریم. وی با اشاره به این که صنایع بسته بندی و چاپ در نقطه انتهایی بحث تولید قرار دارد، این صنعت را یکی از شاخصه های سنجش میزان رونق تولید دانست و گفت: زنجیره صنایع بسته بندی استان، زنجیره ای کاملا هوشیار است و به دنبال رونق در سایر حوزه ها، فعالیت این حوزه توجیه پیدا می کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با تاکید بر این که صنایع استان به درستی و بر مدار توسعه در کنار هم قرار گرفته اند و در این شرایط، توان برطرف کردن مشکلات پیش روی خود را خواهیم داشت، اظهار کرد: سال 92 در خراسان رضوی در مجموع 300 میلیارد تومان پروانه صادر شد، به این معنا که پروژه های در دست اقدام در آن سال به این میزان ارزش داشتند و حال خرسندم این نوید را بدهم که امسال10 برابر سال 92 پروانه صادر خواهیم کرد و به رقم سه هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در یک سال خواهیم رسید.
محمد دهقان، نماینده مردم چناران و بینالود در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مراسم با اشاره به مشکلات کشور در بحث اقتصاد و از خودگذشتگی تولید کنندگان گفت: برخی می گویند ما پولمان را در بانک می گذاریم و آن ها هم هر ماه سودی به ما می دهند که این البته نوعی عافیت طلبی و زندگی انگلی است و هیچ نامی برای این افراد باقی نمی ماند، کسانی نزد خدا و ملت گرامی و نامبردار می شوند که در مسیر تولید و پیشبرد صنعت کشور مجاهدت کنند.